Groepsbestuur

Het verenigingsbestuur bestaat momenteel (anno 2024) uit zeven personen, waaronder een voorzitter, secretaris, groepsbegeleider, penningmeester en algemene bestuursleden. Het verenigingsbestuur zorgt voor de algemene aansturing van de vereniging, waarbij ieder bestuurslid zo zijn eigen taken en verantwoordelijkheden heeft.

De voorzitter van de vereniging heeft diverse taken, waaronder het voorzitten van vergaderingen, als contactpersoon fungeren voor gemeenten en is een vraagbaak voor vrijwilligers. De secretaris beheert de inkomende mail bij het secretariaat, agendeert en notuleert vergaderingen en zorgt dat deze notulen veilig worden opgeborgen in de afgesloten Google Drive. De penningmeester van de vereniging maakt jaarstukken en zorgt voor aanvragen van subsidies. Ook zorgt de penningmeester voor de contributiebrieven voor de leden. De groepsbegeleider heeft contact met vrijwilligers rondom vragen en problemen. Zij heeft deze contact met stage- en praktijkbegeleiders rondom trajecten die er lopen. De algemene bestuursleden hebben diverse aanvullende werkzaamheden binnen het bestuur (uiteenlopend van contact met leiding tot aan coaching binnen de speltakken en het aangaan van bepaalde projecten binnen de vereniging).

Het bestuur vind het belangrijk om up-to-date te blijven rondom alle regionale en landelijke ontwikkelingen. Er word met enige regelmaat een regioraad gehouden waarbij bestuursleden kunnen aansluiten. Hierin wordt ook de koppeling gemaakt naar de landelijke raad. Tevens vinden er bestuurscafés plaats, waar bestuursleden gebruik van kunnen maken. Hierin worden diverse onderwerpen behandeld welke kunnen voorkomen in de vereniging.

Ondersteunend aan de vereniging zijn er ook diverse functies, welke dan wel niet onder het bestuur vallen, maar minstens zo belangrijk zijn. Zo zijn er meerdere praktijkbegeleiders binnen de groep. Deze voeren startgesprekken met leiding, zorgen voor kwalificaties van de leiding en verwerken deze in het online systeem van Scouting Nederland. Hierdoor zorgen zij ervoor dat alle leiding gekwalificeerd is om kwalitatief goed spel te bieden aan de verschillende speltakken. Tevens is er binnen de vereniging een stagebegeleider, welke de oudste jeugdleden begeleidt richting het leidinggeven aan de speltakken. De stagebegeleider zorgt ervoor dat de oudste jeugdleden stage gaan lopen binnen de speltakken en dat zij uiteindelijk leiding gaan geven binnen een speltak die bij hen past.