Scouts & Verkenners

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar zitten bij Scouting in een scouts- of verkennersgroep. De Scouts is een groep voor zowel jongens als meisjes. De Verkenners is een groep voor alleen jongens. Beide groepen hebben opkomst op zaterdagmiddag. Scouts- en verkennersgroepen werken niet met een themaverhaal.

Wat doen Scouts en Verkenners?
Scouts en Verkenners hebben meer verantwoordelijkheden dan welpen. Dit past binnen de opbouw van het spel van Scouting. Er wordt bij Scouts en Verkenners nòg meer een beroep gedaan op samenwerking en zelfstandigheid. Je kookt maaltijden op zelfgemaakte vuren, je bouwt een eigen onderkomen met hout en touw (binnen scouting noemen we dit pionieren) en leert dingen over plaatsbepaling en navigeren aan de hand van kaart en kompas. Net als bij de welpen werken ook de Scouts en Verkenners met subgroepen. Deze worden patrouilles genoemd. Iedere patrouille heeft een patrouilleleider (PL) en een assistent patrouilleleider (APL). En dan is er natuurlijk ook de leiding die je helpt met al deze nieuwe zaken.

Uiteraard hebben de Scouts en Verkenners ook eens per jaar een groot zomerkamp. Dit kan soms zelfs in het buitenland zijn. Overnachten doe je niet meer in een clubhuis, maar in tenten. Daarnaast kook je in je zelfgemaakte keukentent. Een kamp van de Scouts en Verkenners duurt ook langer dan een welpenkamp.

Na de Scouts of Verkenners?
Na het scoutingseizoen waarin een Scout of Verkenner 15 jaar wordt, vliegt hij/zij over naar de volgende speltak. Voor zowel jongens als meisjes geldt dat zij overvliegen naar de Rowans en Sherpa's; ook wel RSA genoemd.

De speltakken van Scouting Scherpenzeel