De Paddenburcht

De Paddenburcht is in 2003 gebouwd en is één van de twee clubhuizen van Scouting Scherpenzeel e.o. In 2017 is De Paddenburcht uitgebreid. Het clubhuis staat aan de rand van het gezellige dorp Scherpenzeel in de Gelderse Vallei.
Het terrein waarop het clubhuis staat is een gedeelte gras en een gedeelte bestraat en is, samen met alle aanpassingen in het clubhuis, ook erg goed toegankelijk voor de minder valide mensen. De omgeving is zeer gevarieerd en rijk aan houtwallen, bos, weilanden en water. Zo is er een retentie vijver naast het clubhuis en vlakbij het clubhuis ligt, verscholen in het bos, een oude schietbaan.

Scherpenzeel en omgeving
Het dorp is rond de 12e eeuw ontstaan op een kruispunt van wegen op een van de zand- ruggen van de Gelderse Vallei. Scherpenzeel kenmerkt zich door het kasteel en het bijbehorende park dat centraal in het dorp ligt.

In Scherpenzeel en haar omgeving zijn heel veel mogelijkheden voor recreatie. Zo is er naast het clubhuis een groot openluchtzwembad met waterglijbaan en duiktoren. Op ± 8km afstand is het Henschotermeer. Hier kunt u naar hartenlust zwemmen, wandelen en sporten.

Voorzieningen in de directe omgeving:

• Groot parkeerterrein, aansluitend aan ons terrein
  • Openlucht Zwembad op loopafstand
  • Bos op loopafstand, de N224 kan veilig worden overgestoken door een loop-/fietstunnel
  • Supermarkt Jumbo op ca. 750m Supermarkt Aldi op ca. 800m

Voor de wat stevigere wandeling, hike of biketocht door een zeer heuvelachtig landschap kunt u terecht in nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Educatieve bezienswaardigheden:

• Grebbelinie in het vizier
  • Fort aan de buurtsteeg
  • Kaasboerderij de Weistaar
  • Piramide van Austerlitz

Het clubhuis

Voorzieningen in ons clubhuis:

• 3 lokalen op de begane grond Beverlokaal
  • ca. 54 m2 Welpenlokaal, ca. 39 m2 Scoutslokaal
  • ca. 39 m2 (welpenlokaal en scoutslokaal zijn eventueel tot één ruimte te maken)
  • Zolderruimte, ca, 47 m2
  • Stamlokaal ca. 46m2, (zit niet standaard bij de verhuurde ruimten, alleen in overleg te huren)
  • Keukenruimte ca. 18m2 met gastoestel met oven, koelkast en aanrecht met dubbele spoelbak
  • Sanitair: voorruimte met wastrog, 2 toiletruimten invalidentoilet en 2 douches
  • En natuurlijk… wifi in het hele clubhuis

We zijn er erg trots op dat we ons clubhuis flink konden uitbreiden, de foto’s zijn genomen op het moment dat de uitbreiding net klaar was. Dat is de reden dat lokalen nog niet zijn “gepersonaliseerd”.

Voorzieningen op ons terrein:

• Kampvuurkuil
  • Speelweide
  • Verhard deel

Ons terrein is omheind en af te sluiten. Het adres van het clubhuis:

Clubhuis “De Paddenburcht”
Scouting Scherpenzeel en omstreken
De Breelaan 5 3925 HX Scherpenzeel (GLD)

Verhuur vindt plaats per gelegenheid en ter beslissing van het bestuur. De prijs per dag per persoon is €4,75 met een minimum van €102,- voor de eerste dag en €84,- voor opvolgende dagen. Meerprijs voor het extra lokaal (Stamlokaal) is €45 euro per dag. Maximaal aantal personen is 50.

IMG 5059

Wordt de agenda hiernaast niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem in een nieuw
venster te openen. Bekijk hier meer foto's van De Paddenburcht.